Plusziosz (csirkemell padlizsánnal, paradicsommal és sajttal sütve)

Plusziosz   (csirkemell padlizsánnal, paradicsommal és sajttal sütve)
Hozzávalók:
4 fél csirkemellfilé (kb. 60 dkg), készen kapható görög fűszerkeverék, 2 kicsi, zsenge padlizsán (kb. 30 dkg), 5-6 evőkanál sütéshez való olívaolaj, só, 2-3 kisebb paradicsom (kb. 30 dkg), 15-20 dkg reszelt sajt (parmezán, trappista és pizza mozzarella keveréke)

1. A fél csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiverjük, majd görög fűszerkeverékkel behintjük. A padlizsánt – miután a kocsányát levágtuk – kb. 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, görög fűszerkeverékkel behintjük.
2. Egy széles serpenyőben az olívaolaj felét megforrósítjuk, a hús oldalanként kb.2 perc alatt megsütjük rajta. Nem kell, hogy teljesen átsüljön, hisz még grillezni is fogjuk. Szűrőlapáttal kiemeljük, tepsibe rakjuk. Hogy sózni kell -e, a fűszerkeverék sósságától függ.
3. A maradék olajat a hús sütésénél visszamaradóhoz öntjük, a padlizsánt ebben, nagy lángon kb. 3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomot 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, azután a padlizsánkarikákkal felváltva az elősütött húsra fektetjük.
4. A reszelt sajttal behintjük, és forró grillsütőben vagy előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Origanós, citromos, fokhagymás, olívás, borsos tepsis krumpli illik köretnek hozzá.

Jó tanács
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet tart, önmagában vagy friss salátával egye.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 453 kcal