Pirított csirkecsíkok sajtos brokkolival

Pirított csirkecsíkok sajtos brokkolival
Hozzávalók:
75 dkg fagyasztott vagy 1 kg friss brokkoli, só, 60 dkg csirkemellfilé, fél mokkáskanál jóféle pirospaprika, 4 evőkanál olaj, 3 dl tejföl, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, csipet reszelt szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt

1. A fagyasztott brokkolit a mélyhűtőből kivesszük, majd a forrásban lévő vízbe szórjuk, kissé megsózzuk. Ha friss, akkor megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és így dobjuk a vízbe.
2. A csirkemellet csinos kis csíkokra vágjuk, kissé megsózzuk, a pirospaprikával bedörzsöljük, majd egy serpenyőben, nagy lángon, az olajon 3 percig pirítjuk.
3. Közben a brokkolit leszűrjük, lecsöpögtetve egy tűzálló tál közepére halmozzuk. A tejfölt kissé megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, és a brokkolira locsoljuk. A sajttal megszórjuk, a húst köré rakjuk és kb. 6 percre közepesen forró sütőbe toljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 532 kcal