Hozzávalók:
2 dl víz, 3 evőkanál rum, 2 evőkanál kristálycukor, 10 dkg mazsola, 4 csirkecomb, só, 5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 púpozott kiskanál finomliszt
1. A vízben a rumot meg a cukrot kevergetve föloldjuk, a mazsolát beleszórjuk, és 1-2 órán, de még jobb, ha egy egész éjszakán át duzzadni hagyjuk.
2. A csirkecombok bőrét lefejtjük, a húst megsózzuk, majd a vajon körös-körül megpirítjuk. A mazsolát áztatólevével együtt hozzáadjuk, és lefödve, kis lángon 35-40 percig pároljuk, közben ha kell, elfövő levét egy kevés vízzel vagy borral pótoljuk.
3. Ezután a csirkét kiemeljük belőle, levét pedig egy kevés vízzel simára kevert liszttel sűrítjük. Burgonyapüré illik hozzá köretnek.
Jó tanács
– A mazsolás mártást pár csepp citromlével is ízesíthetjük, és csipetnyi őrölt fahéjjal meg őrölt szegfűszeggel is fűszerezhetjük. Dúsíthatjuk egy kevés főzőtejszínnel is.
– Mazsola helyett falatnyi darabokra vágott aszalt szilvával vagy aszalt barackkal is készíthetjük.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra + a mazsola áztatása
Egy adag (köret nélkül): 454 kcal