Kentucky sült csirke

Kentucky sült csirke
Hozzávalók:
4 csirkecomb, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál jóféle pirospaprika
a bundázáshoz:
15 dkg natúr kukoricapehely, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1-1 mokkáskanál só, őrölt fekete bors és jóféle pirospaprika, 4-5 evőkanál finomliszt, 3 tojás

1. A csirkecombokat lebőrözzük, a húst a forgóknál kettévágjuk, majd a sóval, a borssal meg a pirospaprikával bedörzsöljük.
2. A kukoricapelyhet tiszta konyharuhába csomagolva húsverő kalapáccsal finomra törjük. Ezután a morzsával, a sóval, a borssal meg a pirospaprikával összekeverjük.
3. A csirkecombokat a lisztbe, a fölvert tojásba meg a fűszeres kukoricapehelybe forgatjuk. Bő, közepesen forró olajban kb. 15 perc alatt megsütjük, ugyanúgy, ahogyan a hagyományos rántott csirkét szokás. Még különlegesebb, ha natúr kukoricapehely helyett fűszerezett változatot használunk.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: (köret nélkül): 587 kcal • fehérje: 43,6 gramm • zsír: 19,0 gramm • szénhidrát: 60,3 gramm • rost: 2,5 gramm • koleszterin: 201 milligramm