Csirkés „lasagne”

Csirkés „lasagne”
Hozzávalók:
40 dkg házi laska- vagy csuszatészta, 1 kiskanál só, 60 dkg csirkemellfilé, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors,6 dkg vaj, 25 dkg trappista vagy ementáli sajt (a fele füstölt sajt is lehet), kb. 3 deci tejföl
a tál kikenéséhez:
2-3 dkg vaj

1. Egy lábasban bő 2,5 liter vizet forralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük, a tésztát beleszórjuk. Az előírás szerinti ideig – általában kb. 10 percig – főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
2. A húst a rostjaira merőlegesen felszeleteljük, tulajdonképpen mindegy mennyi szeletre, de azért hatnál kevesebb ne legyen. Egyenként kissé kiverjük, inas részeit vagy levágjuk, vagy több helyen bevágjuk. Ezután kb. 1 kiskanálnyi sóval meg a borssal behintjük.
3. A vajat felolvasztjuk, a húst oldalanként 3-3 perc alatt pirosasra sütjük benne. A sajtot lereszeljük, a tejföllel és a kifőzött tésztával összekeverjük.
4. Felét egy kivajazott, kb. 20×30 centis tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A sült húst ráfektetjük és azzal a vajjal meglocsoljuk, amiben sült. A tészta másik felével betakarjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 30 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk. Paradicsomsaláta illik hozzá.

Jó tanács
– Pulykamellfiléből ugyanígy készíthetjük.

6 főre
Elkészítési idő:1 óra 10 perc
Egy adag (saláta nélkül): 694 kcal