Savanyú tojásleves

Hozzávalók: 1 kisebb vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 kiskanál kristálycukor, 1 evőkanál finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet), 1 kiskanál jóféle pirospaprika, 1 kiskanál só, 1 babérlevél, 2-3 tojás, 1 kiskanál 10%-os csemege ételecet 1. A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük, vagy nagyon finomra vágjuk. Az olajat egy fazékban kissé megforrósítjuk, a hagymát meg a cukrot hozzáadjuk. Közepes lángon kevergetve kb. 2 percig pirítjuk; akkor jó, ha a cukor kissé karamellizálódik, a hagyma pedig üvegesre sül. 2. Ekkor a tűzről lehúzzuk, a lisztet belekeverjük, a pirospaprikával fűszerezzük és azonnal kb. 1 liter hideg vízzel fölöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet hozzáadjuk, többször megkeverve fölforraljuk, majd 2-3 percig főzzük. 3. A tojásokat egy tányérban villával kissé fölverjük. A levest a tűzről lehúzzuk, a tojást egyszer-egyszer megkeverve belecsurgatjuk, végül ecettel pikánsra ízesítjük.

4 főre

Elkészítési idő: 15 perc

Egy adag: 602 kJ/144 kcal • 4,9 g fehérje • 11,2 g zsír • 5,9 g szénhidrát • 0,8 g rost • 180 mg koleszterin

Könnyen elkészíthető.

Letakarva hűtőszekrényben 2 napig eláll.

Egész évben főzhetjük.