Hideg rebarbaraleves

Hideg rebarbaraleves
Hozzávalók:
30-35 dkg rebarbara, csipetnyi só, 5 evőkanál cukor (barna cukor vagy méz is lehet), 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 dl tejföl (lehet főzőtejszín is), 1 csapott evőkanál finomliszt

1. A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, majd kétcentis darabokra vágjuk, és egy lábasba szórjuk. 6-7 deci vizet ráöntünk, csipetnyit megsózzuk, a cukorral ízesítjük és fölforraljuk.
2. A szegfűszeggel és a fahéjjal fűszerezzük, majd lefödve puhára főzzük. A tejfölben a lisztet egy kevés hideg vizet hozzáadva simára keverjük. Egy keveset a forró levesből hozzámerünk, eldolgozzuk, végül a levest ezzel sűrítjük, azaz 2-3 percig kevergetve főzzük. Jól behűtve tálaljuk.

Jó tanács
A levest turmixban vagy merülőmixerrel pürésíthetjük is, így már rebarbara krémleves néven tálaljuk. A tetejét tejszínhabbal is díszíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Egy adag: 224 kcal