Hideg vörösboros meggyleves

Hideg meggyleves
Hozzávalók:
3 fahéjrúd, 1 kiskanál szegfűszeg, 4-5 csillagánizs, 1 kisebb citrom, kb. 2,1 liter víz, 1 kg kimagozott meggy (idényen kívül fagyasztott vagy befőtt is lehet), 10 evőkanál (20-25 dkg) kristálycukor, 2-3 csomag vaníliás cukor, nagy csipetnyi só, 2-2 dl tejföl és főzőtejszín, 3 evőkanál (1 csomag 40 grammos) főzni való vaníliaízű pudingpor (esetleg finomliszt), 2 dl édes vörösbor

1. A fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és a jól megmosott, fölkarikázott citromot 6 deci vízbe szórjuk, és tehetünk hozzá félmaréknyi meggymagot is. Ez a fűszerredukció ízesíti majd a levest, legkevesebb 10 percig forraljuk.
2. A többi (1,6 liter) vizet fazékba öntjük, a meggyet hozzáadjuk, a kétféle cukorral édesítjük, megsózzuk, fölforraljuk.
3. A tejfölt a tejszínnel, a pudingporral és a borral simára keverjük, egy keveset a forró levesből belemerünk. A levest ezzel sűrítjük, hűlni hagyjuk. Jó hidegen tálaljuk.

Jó tanács
– Ugyanígy készíthetjük almából, körtéből, szilvából, barackból vagy vegyes gyümölcsből is.

8 főre
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Egy adag: 311 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.