Csípős-savanyú leves

Csípős-savanyú leves

Hozzávalók:
1 liter csirkehúsleves (tyúkhúsleveskockából is lehet), 2 kisebb sárgarépa, kisujjnyi darab póréhagyma, 10-15 dkg főtt csirkehús, 4-5 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy, 1-1,5 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás, 1 evőkanál 6%-os fehérborecet, kb. fél kiskanál csípős csiliszósz vagy Erős Pista (csípős Piros Arany), 1 csapott evőkanál étkezési keményítő, 2 tojás

1. A levest lábasban fölforraljuk. A répát és a pórét megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és a levesben 5 percig főzzük. A csirkehúst és a bambuszrügyet szintén fölcsíkozzuk, a lábasba szórjuk, 3 percig főzzük.
2. A szójamártást a borecettel, a chiliszósszal, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük, ízesítjük.
3. Végül a tűzről lehúzzuk, és a felvert tojást belecsurgatjuk (néhány helyen úgy készítik, hogy a tojásból vékony lepényt sütnek, amit a kész levesbe csíkoznak).

Jó tanács
Kerülhet bele vékony csíkokra metélt tofu is.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + a leves főzése
Egy adag: 129 kcal