Hozzávalók:
1 doboz (400 gramm) zöldhüvelyű egész zöldbab, 8 vékony szelet főtt-füstölt húsos szalonna (sliced bacon), 1 ágacska friss rozmaring, színes borskeverék
1. A zöldbabot lecsöpögtetjük, majd 8 kis köteget csinálunk belőle, amiket 1-1 szelet szalonnával szorosan körbetekerünk. A rozmaring levélkéit a szárról lecsipkedjük, durvára vágjuk, a szalonnás zöldbabra szórjuk, és színes borsot őrölünk rá.
2. Egyszer használatos grilltálcára rakjuk, és hamvadó faszénparázs fölött, a pecsenye mellé téve kb. 4 percig sütjük, közben megforgatjuk. Enyhén megolajozott serpenyőben vagy sütőben is megsüthetjük. Annyi idő kell csak neki, amíg a szalonna megsül, a zöldbab pedig megforrósodik;
3. Leginkább grillezett bárányhoz, borjújavához illik köretként.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag (pecsenye nélkül): 102 kcal