Hozzávalók:
1 fej saláta, 4 közepes nagyságú (kb. 30 dkg) kemény paradicsom, 1 húsos tévépaprika, 1 hegyes erős zöldpaprika, 2 doboz (2×340 gramm) Bonduelle Gold Florida mix (zöldborsó és szuperédes csemegekukorica keveréke, ezért lehet 1-1 doboz konzervborsó és konzervkukorica is), 1 kis csokor kapor, frissen őrölt fekete bors, 2-2 kis pohár (2×150 gramm) kefir és tejföl, 15 dkg márványsajt
1. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárogatjuk, majd jó ujjnyi széles csíkokra metéljük, egy tálba szórjuk. A paradicsomokat, miután szárukat kimetszettük, közepesen vastag cikkekre vágjuk. A kétféle paprikát, miután magházukat eltávolítottuk, vékonyan fölkarikázzuk, a paradicsommal együtt a salátához adjuk.
2. A konzervet lecsöpögtetjük, az előzőekhez adjuk. Finomra aprított kaporral megszórjuk, borsot őrölünk rá, és csak most forgatjuk össze könnyed mozdulatokkal.
3. A kefirt és a tejfölt simára dolgozzuk, a lereszelt márványsajtot belekeverjük.
4. A salátakeveréket négy tányéron elosztjuk, és a márványsajtos öntettel meglocsoljuk.
4-5 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 402 kcal • fehérje: 19,6 gramm • zsír: 18,6 gramm • szénhidrát: 38,7 gramm • rost: 8,5 gramm • koleszterin: 59 milligramm