Majonézes gombasaláta konyhafőnök módra

Majonézes gombasaláta konyhafőnök módra
Hozzávalók:
2 tojássárgája, fél citrom leve kb. 1 evőkanál mustár, só, 3 dl olaj, 2 dl sűrű főzőtejszín vagy habtejszín, 1 csapott kiskanál porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1-1 kis csokor petrezselyem, tárkonylevél és metélőhagyma, 1 újhagyma, 1-2 evőkanál kapribogyó, 2 főtt tojás, 2 ecetes- vagy csemegeuborka, 60 dkg Bonduelle szeletelt konzervgomba (konzerv vagy üveges egyaránt lehet)

1. Először a majonézt készítjük el. Ehhez a tojások sárgáját egy tálban a citromlével, a mustárral meg egy kevés
sóval elkeverjük. Folytonos keverés közben apránként hozzáöntjük az olajat.
2. Ezt a majonézt azután a sűrű tejszínnel mártás sűrűségűre keverjük. A porcukorral ízesítjük, megborsozzuk. A petrezselymet, tárkonyt, metélőhagymát és az újhagymát (zöldjével együtt) finomra vágjuk, a tejszínes majonézbe keverjük. A kapribogyót is fölaprítjuk, így adjuk az előzőekhez, majd a főtt tojást és az uborkát belereszeljük.
3. A konzervgombát lecsöpögtetjük, a fűszeres majonézbe keverjük. Letakarva betesszük a hűtőszekrénybe, hogy az íze összeérjen.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 660 kcal