Lencsés tejfölös malacgulyás

Lencsés tejfölös malacgulyás
Hozzávalók:
30 dkg füstölt sertéstarja, 40 dkg bőrös malaclapocka, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 babérlevél, 1-1 mokkáskanál pirospaprika és őrölt fekete bors, fél-fél kiskanál majoránna és Erős Pista (csípős Piros Arany is lehet), 2 közepes nagyságú sárgarépa, 1 közepes nagyságú petrezselyemgyökér, 1 kis pohár (150 gramm) tejföl, 1 kiskanál finomliszt, 1 kiskanál mustár, 1 doboz (400 gramm) Bonduelle konzervlencse, fél citrom leve, 1 kis csokor petrezselyem

1. A főzést megelőző este a füstölt húst jó 1 liternyi vízben puhára főzzük, levében hűlni hagyjuk.
2. A lapockát 2 centis kockákra, a megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. Mindezeket egy fazékban, a megforrósított olajon 6-7 percig kevergetve pirítjuk, míg a hús körös-körül ki nem fehéredik. A babérlevéllel, a pirospaprikával, a borssal és a majoránnával fűszerezzük, az Erős Pistával tüzesítjük. Kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük. Egy keveset a füstölt hús főzőlevéből rámerünk, és a húst kb. 45 perc alatt félpuhára pároljuk. Közben elfövő levét folyamatosan pótoljuk.
3. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a húshoz keverjük, majd a maradék füstölt levet ráöntjük. Amint forr, kis lángra állítjuk, további 35-40 percig főzzük, míg minden alkotója megpuhul.
4. A tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a mustárt hozzáadjuk. Egy kis merőkanálnyit hozzámerünk a forró leves levéből, majd az egészet a levehez öntjük, 2-3 percig forraljuk.
5. A konzervlencsét levével együtt hozzáadjuk, citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük, illetve ha túl sűrű lenne, egy kevés vizet öntünk hozzá, végül kis kockákra vágva belekeverjük a puha füstölt húst is.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 625 kcal