Kukorica kínaiasan (édes-savanyú mártásban)

Kukorica kínaiasan (édes-savanyú mártásban)
Hozzávalók:
1-1 zöld és piros húsú kaliforniai paprika, 1 doboz (30 dkg) darabolt konzervananász, 1 doboz (340 gramm) Bonduelle Gold csemegekukorica, 1 kisebb szál póréhagyma (lehet 2-3 duci újhagyma is), 2 gerezd fokhagyma, 1 pici piros csilipaprika, 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál nem túl sós sötét szójaszósz, 5 evőkanál ketchup, 5 evőkanál vörösborecet, 2-2 evőkanál méz és kristálycukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 3 dl víz

1. A kétféle paprikát kicsumázzuk, és kisujjnyi csíkokra vagy kb. 3 centis kockákra vágjuk. Az ananászt és a kukoricát lecsöpögtetjük, de ez a művelet el is maradhat, mert a levüket is felhasználhatjuk. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük. A csilipaprikát, miután magjait kikapartuk, apróra vágjuk.
2. A paprikát, a pórét, a fokhagymát és a csilipaprikát az olajon, közepes lángon 5 percig pirítjuk-pároljuk. Ezután belekerül a lecsöpögtetett ananász és kukorica is – de akár levükkel együtt is hozzáadhatjuk.
3. Közben a szójaszószt, a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel összekeverjük. Ha a konzervekel levükkel együtt használtuk, akkor azt számítsuk le a víz mennyiségéből! Az előzőekre öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Párolt rizs (lehetőleg jázmin rizs) illik köretnek hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 366 kcal • fehérje: 8,0 gramm • zsír: 9,8 gramm • szénhidrát: 60,5 gramm • rost: 6,4 gramm • koleszterin: 0 milligramm