Hozzávalók:
15-15 dkg Bonduelle konzerv csemegekukorica, Bonduelle konzerv sárgahüvelyű zöldbab, Bonduelle konzerv bébirépa és Bonduelle konzerv finom zöldborsó
a fűszervajhoz:
10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál mustár, pár csepp Worcester-szósz
1. A fűszervajhoz a puha (szobahőmérsékletű) vajat a sóval, a borssal, a finomra vágott petrezselyemmel, a mustárral és a Worcester-szósszal jó habosra keverjük.
2. A konzerv zöldségeket lecsöpögtetjük, egy tálban összeforgatjuk. 4 nagy lap alufólia közepét egy kevés fűszervajjal megkenjük, és a zöldségkeveréket ráhalmozzuk. A maradék vajat ráhalmozzuk, majd a fóliát a zöldség fölött batyuszerűen összefogjuk.
3. Hamvadó faszénparázs fölött, a pecsenye mellé téve 3-4 percig sütjük, hisz csak annyi idő kell neki, amíg a vaj ráolvad, a zöldség pedig megforrósodik. Enyhén megolajozott serpenyőben is megsüthetjük.
4. Leginkább grillezett halakhoz, csirke- és pulykamellhez illik köretként, de vegetáriusoknak önálló fogás is lehet.
Jó tanács
– A Bonduelle konzerv zöldségkeverékeivel is készíthetjük: Gold Rio mix – borsó, kukorica, bébirépa keveréke; Gold Florida mix – borsó és kukorica keveréke; Gold Mexiko mix – borsó, kukorica, paprika keveréke stb..
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag (pecsenye nélkül): 279 kcal