Újburgonya-saláta melegen, ropogós szalonnával

Újburgonya-saláta melegen, ropogós szalonnával
Hozzávalók:
1 kg újburgonya, só, pár szem köménymag, 6 evőkanál olaj, 1 közepes vöröshagyma, 20 dkg húsos császárszalonna, fél fej saláta (többféle is lehet), 4 evőkanál 6%-os tárkonyos ételecet, fél kiskanál só, csipetnyi őrölt fekete bors, 1 csokor metélőhagyma

1. A burgonya héját folyó víz alatt körömkefével ledörzsölgetjük, majd a szemeket enyhén sózott, köménymagos vízben épp hogy puhára főzzük.
2. Leszűrve hűlni hagyjuk, majd kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, azután a forró olajon színesre sütjük, szűrőlapáttal tálba szedjük.
3. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a visszamaradó olajban (ha kevés, mert a burgonya beitta, kiegészíthetjük) megfonnyasztjuk. A vékony csíkokra vágott szalonnát hozzáadjuk, ropogósra sütjük. Lecsöpögtetve a burgonyára szórjuk. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, leszárogatjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, az előzőekkel összeforgatjuk.
4. Az öntethez való ecetet a visszamaradó olajban megforrósítjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A még forró hagymás burgonyával összekeverjük. A fölaprított metélőhagymával megszórjuk, és azonnal tálaljuk.

Jó tanács
– A szalonnával együtt kis kockákra vágott kenyeret is piríthatunk bele.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 586 kcal