Színes paprikasaláta

Színes paprikasaláta
Hozzávalók:
2-2 piros, zöld és sárga húsú paprika (kaliforniai paprika), kis darab torma, néhány szem fekete bors, 2-3 zellerlevél, 3 dl víz, 2 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál 10%-os csemege ételecet, 1 kiskanál só, 1 evőkanál kristálycukor

1. A paprikákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, majd kisujjnyi széles csíkokra vágjuk.
2. A tormát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, és a borssal meg a zellerlevéllel a vízbe szórjuk. Az olajat meg az ecetet hozzáadjuk, megsózzuk, a cukorral ízesítjük, fölforraljuk, és a paprikát beleforgatjuk. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.

Jó tanács
– Készíthetjük úgy is, hogy a paprikát színek szerint felváltva üvegekbe töltjük, a tormaszeleteket, a borsot meg a zellerleveleket is belerétegezzük, végül a forró, olajos, ecetes, sós és cukros levet rámerjük. Azon forrón két réteg celofánt rakunk a tetejére, ezek közé csipetnyi szalicil is kerül, végül jól lezárva szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
– Aki paleo életmódot folytat, olívaolajjal és mézzel – még jobb ha steviával – készítse.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 128 kcal