Sopszka saláta

Sopszka saláta
Hozzávalók:
4 paradicsom, 2 húsos zöldpaprika, 2 kisebb lilahagyma vagy fél csokor újhagyma, 1 kisebb kígyóuborka, fél csokor petrezselyem, fél kiskanál só, 1 kiskanál porcukor, 1 kiskanál 10%-os ételecet, 1 evőkanál olívaolaj, csipetőrölt fekete bors, 15 dkg fehér juhsajt vagy kecskesajt

1. A paradicsomok szárát kimetsszük, a paprikákat kicsumázzuk, a hagymát megtisztítjuk. Az uborkával együtt jól megmossuk, kis kockákra vágjuk, és a fölaprított petrezselyemmel összekeverjük.
2. Kb. 1 deci vízben a sót és a cukrot kiskanállal kevergetve föloldjuk. Az ecetet, az olajat belecsorgatjuk és a zöldségekre öntjük. Tetejét megborsozzuk, végül a kis kockákra vágott sajtot is rászórjuk.

Jó tanács
– Ez a recept a honi vendéglátásban elterjedt változat, az eredeti sült paprikával készül, ennek receptjét külön olvashatják.
– Aki paleo életmódot folytat, mézzel édesítse, és ne feledje azt sem, hogy a juhsajt és a feta sajt csak néha, alkalmanként engedélyezett.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 350 kcal