Hozzávalók:
1 kisebb (20 dkg) cukkini, 1 csomó retek, 2 közepes sárgarépa, 3 újhagyma vagy 3 apró lilahagyma, 4-5 paradicsom, 8 közepes csokor (szárastól 15-20 dkg) petrezselyem, 2-3 evőkanál tisztított napraforgómag, 6 evőkanál citromlé, fél mokkáskanál só, késhegynyi őrölt fekete bors, 1 kiskanál méz, 0,5 dl napraforgóolaj
1. A cukkinit, a retket, a sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, majd a hagymát vékony félkarikákra, a többi zöldséget gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A paradicsom szárát kimetsszük, a szemeket cikkekre daraboljuk.
2. A petrezselymet megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és a leveleket a szárról lecsipkedjük. Félmaréknyit a tálaláshoz félrerakunk, a többit fölaprítjuk. A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) megpirítjuk.
3. A citromlevet a sóval, a borssal meg a mézzel simára keverjük és cseppenként az olajat is beledolgozzuk. Egy tálban a zöldségeket az öntettel összekeverjük és 5 percig érleljük.
4. Ezalatt egy nagy vagy négy kistányéron a paradicsomcikkeket meg az egészben hagyott petrezselyemleveleket körberakjuk. A salátát a közepére halmozzuk, végül a napraforgómaggal megszórjuk.
Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, olívaolajjal készítse.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 298 kcal