Parasztsaláta

Parasztsaláta
Hozzávalók:
4 közepes csemege zöldpaprika (tévépaprika), 4 kisebb kemény paradicsom, 3 kisebb vöröshagyma (lilahagyma is lehet), 1 kisebb kígyóuborka, fél kiskanál só, 2-3 ág friss (esetleg fél kiskanál szárított) tárkonylevél, 3 evőkanál kukoricacsíra-olaj (másféle hidegen sajtolt olaj is lehet), 2 evőkanál 10%-os ételecet, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál porcukor

1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A paradicsomot kicsit vastagabb, a többit vékony karikákra vágjuk. Mindet egy tálba rakjuk, a sóval összeforgatjuk, 1 órára félrerakjuk, közben néhányszor átkeverjük.
2. A tárkonylevelet finomra aprítjuk, majd 1 deci forró vizet öntünk rá. Még melegen az olajat, az ecetet, a borsot és a porcukrot belekeverjük.
3. Amikor kihűlt, a zöldségekre csurgatjuk, végül letakarva, néhány órán át hűtőszekrényben érleljük. Letakarva hűtőszekrényben 4 napig eláll.

Jó tanács
– Szinte egész évben készíthető, de jó tudni, hogy a nyári és az őszi hónapokban a legolcsóbbak a hozzávalói.
– Aki paleo életmódot folytat, olívaolajjal és mézzel – még jobb ha steviával – készítse.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 615 kJ/147 kcal • 3,5 g fehérje • 8,1 g zsír • 15,0 g szénhidrát • 3,5 g rost • 0 mg koleszterin