Orosz hússaláta – készült az OnLive© főzőiskola 48. adásában



Hozzávalók:
25 dkg sertéssült (maradék is lehet), 2 kisebb főtt burgonya (kb. 15 dkg), 1 kisebb alma, 1-2 közepes ecetes uborka, 2 főtt tojás, 8-10 dkg főtt, füstölt marhanyelv vagy sonka, 6 evőkanál majonéz, 1 csapott kiskanál mustár, 1 csapott kiskanál porcukor, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, csipetnyi só, fél citrom leve, fél csokor petrezselyem, pár csepp Worchester szósz
a tálaláshoz: néhány salátalevél

1. A sertéssültet, a főtt burgonyát, a kicsumázott (esetleg meghámozott) almát, az uborkát, a főtt tojást és a meghámozott nyelvet gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
2. A majonézt a mustárral és a porcukorral ízesítjük, megborsozzuk, megsózzuk, a citromlevet belecsöpögtetjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, az ízét pár csepp Worchester szósszal megbolondítjuk.
3. Az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Salátalevelekre halmozva tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 492 kcal • 16,5 g fehérje • 41,6 g zsír • 12,7 g szénhidrát • 1,3 g rost • 221 mg koleszterin
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.