Hozzávalók:
2-3 közepes, roppanósra főzött sárgarépa, 2 főtt tojás, 1 közepes kígyóuborka, 20 dkg fagyasztott vagy konzervkukorica, 12-12 dkg magozott zöld és fekete olajbogyó (paprikával töltött is lehet), 1 nagy csokor petrezselyem, 5 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál citromlé, só
1. A sárgarépát keresztben négybe vágjuk, majd fölszeleteljük. A főtt tojásokat csíkokra metéljük. Legegyszerűbb, ha tojásszeletelővel először karikákra vágjuk, majd elfordítva ismét szeleteljük, így lesznek csinos kis csíkok belőle.
2. A jól megmosott kígyóuborkát 3-4 milliméter vastagon meghámozzuk. A salátába a színe miatt csak ez a héjas része kell, ezt fölszeleteljük, a közepét más étel készítéséhez eltesszük.
3. A kukoricát szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. A kétféle olajbogyót karikákra vágjuk, az előkészített hozzávalókkal tálba szórjuk, a finomra vágott petrezselyemmel, az olajjal és a citromlével összekeverjük, egy kicsit megsózzuk.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 390 kcal