Hozzávalók:
40 dkg burgonya, só, 30 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is), 3 paradicsom, 1 szép lilahagyma, 2 evőkanál mag nélküli olajbogyó, 5 dkg ringli (konzervajóka), 1 kis fej saláta, 2 főtt tojás, 20 dkg konzerv tonhal
az öntethez:
3 evőkanál 6%-os fehérborecet, 2 kiskanál mustár, 8 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma
1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megvárjuk amíg kihűl, azután meghámozzuk és 1,5-2 centis kockákra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2 centisre daraboljuk, gőzben megpároljuk, de az is jó, ha enyhén sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy roppanós maradjon. Leszűrve hűlni hagyjuk.
2. Az öntethez a borecetet és a mustárt egy pohárban kiskanállal simára keverjük, apránként az olajat is belecsöpögtetjük, végül a zúzott fokhagymával ízesítjük.
3. A paradicsomokat cikkekre, a lilahagymát vékony karikákra szeljük, az olajbogyót félbevágjuk.A ringlit is rövidebbre aprítjuk. A fejes salátát szélesebb csíkokra (laskára), a főtt tojást cikkekre vágjuk.
4. A krumplit, a zöldbabot, a lilahagymát és az olajbogyót tálba rakjuk, a fele öntettel meglocsoljuk, összeforgatjuk. Ezután kerül hozzá a paradicsom, a maradék öntet fele, amivel már csak óvatosan keverjük össze. Egy salátástál aljába szórjuk a fejes salátát, és a pácolt zöldséget úgy halmozzuk bele, hogy közben belerétegezzük a lecsöpögtetett tonhalat és ajókát is. Főtt tojással díszítjük, a maradék salátaöntettel meglocsoljuk. Forró pirítóst mindenképpen kínáljunk hozzá!
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 550 kcal • 22,1 g fehérje • 39,1 g zsír • 27,2 g szénhidrát • 8,2 g rost • 177 mg koleszterin
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.