Hozzávalók:
25 dkg orsótészta, só, 20 dkg vékonyan fölszeletelt gépsonka, 2 alma, 3-4 csemegeuborka, 10 dkg paprikával töltött olajbogyó, 5 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, 1-2 kiskanál nem túl sós szójamártás, néhány csepp citromlé, fél csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A sonkát, a kicsumázott almát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót fölszeleteljük.
2. A majonézt a tejföllel meg a szójamártással összekeverjük, a citromlevet belecsöpögtetjük, a fölaprított petrezselyemmel és a fekete borssal fűszerezzük. Végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.
Jó tanács
– A salátát bors helyett fél kiskanál csípős Piros Arannyal is ízesíthetjük.
– Amikor elkészül, jó szaftos. Ha áll, a tészta szinte az összes mártást magába szívja, de ez nem jelent hibát!
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 610 kcal