Majonézes sajtsaláta

Majonézes sajtsaláta

Hozzávalók:
6-8 evőkanál majonéz, csipetnyi só, késhegynyi őrölt fehér bors, 1 evőkanál porcukor, 1 kiskanál mustár, 1 dl tejföl, 2-3 evőkanál fehérbor, 1-2 evőkanál ketchup, fél citrom leve, csipetnyi reszelt szerecsendió, fél csokor petrezselyem, 20-20 dkg szeletelt ementáli és edami sajt, 15 dkg szeletelt gépsonka, 15 dkg marinált paprika

1. A majonézt megsózzuk, megborsozzuk, a porcukorral meg a mustárral ízesítjük. A tejfölt és a bort hozzáadjuk, végül a ketchuppal, a citrom levével, a reszelt szerecsendióval meg a fölaprított petrezselyemmel kellemesen pikánsra ízesítjük.
2. A kétféle sajtot, a sonkát és a lecsöpögtetett marinált paprikát vékony csíkokra vágjuk, végül az ízesített majonézbe forgatjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 816 kcal • 37,4 g fehérje • 70,2 g zsír • 8,5 g szénhidrát • 0,2 g rost • 177 mg koleszterin