Hozzávalók:
2 dundi újhagyma, 2 főtt tojás, 1 erős paprika, 4 zöldpaprika, 6 evőkanál majonéz, 3 evőkanál ketchup, fél mokkáskanál só, 1 mokkáskanál jóféle pirospaprika, 1 kiskanál 10%-os csemege ételecet
1. Az újhagymát megtisztítjuk és karikákra, a főtt tojást kockákra vágjuk. A kétféle paprikát kicsumázzuk, 1,5 centis kockákra aprítjuk.
2. A majonézt a ketchuppal ízesítjük, megsózzuk, a pirospaprikával fűszerezzük, az ecetet belecsöpögtetjük, végül beleforgatjuk az előkészített hozzávalókat.
Jó tanács
– A paprika vékony héja többeknél okozhat puffadást. Ezt elkerülhetjük, ha a paprikát a paradicsomhoz hasonlóan fél percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd meghámozzuk, és csak ezután készítünk belőle salátát.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 264 kcal • 5,0 g fehérje • 24,0 g zsír • 6,9 g szénhidrát • 1,1 g rost • 160 mg koleszterin