Majonézes makarónisaláta

Majonézes makarónisaláta
Hozzávalók:
30 dkg makaróni, só, 20 dkg vékonyan fölszeletelt gépsonka, 3-4 csemegeuborka, 1 húsos, piros színű paprika, 1 csokor petrezselyem, 6 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, 1 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál
őrölt fekete bors

1. A tésztát 5-6 centis darabokra tördeljük, és enyhén sózott, forrásban lévő vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.
2. A sonkát, az uborkát meg a kicsumázott paprikát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, a petrezselymet finomra vágjuk.
3. A majonézt a tejföllel és a ketchuppal összekeverjük, megborsozzuk, végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.

Jó tanács
– A salátát vékony csíkokra vágott sajttal vagy főtt tojással, illetve konzervkukoricával is gazdagíthatjuk.
– Amikor elkészül, jó szaftos. Ha áll, a tészta szinte az összes mártást magába szívja, ezért lesz kitűnő az íze, ez nem jelent hibát!

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 615 kcal