Majonézes kukoricasaláta

Majonézes kukoricasaláta

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott morzsolt kukorica (lehet Bonduelle konzervkukorica is), 4-6 evőkanál majonéz, 6 evőkanál tejföl, egy-egy csipet só és őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem

1. A fagyasztott zöldséget szobahőmérsékleten fölengedjük.
2. A majonézt a tejföllel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük és a lecsöpögtetett kukoricát beleforgatjuk. (Ízesíthetjük még egy kevés porcukorral, citromlével és mustárral is.)

Jó tanács
– 10-15 deka lecsöpögtetett, csíkokra vágott marinált paprikával meg 2-3 gerezd zúzott fokhagymával is gazdagíthatjuk, de kerülhet bele vékonyan fölkarikázott újhagyma vagy póréhagyma és kockákra vágott alma is.

4 főre
Elkészítési idő: 20-25 perc
Egy adag: 407 kcal • 8,0 g fehérje • 27,7 g zsír • 31,4 g szénhidrát • 7,0 g rost • 50 mg koleszterin