Majonézes kagylósaláta

Majonézes kagylósaláta
Hozzávalók:
5 evőkanál majonéz, 3 evőkanál fehérbor, fél csokor metélőhagyma, fél mokkáskanál fehér bors, 2 evőkanál citromlé, 25 dkg fagyasztott vagy konzerv kagylóhús, fél fej saláta, 2-3 főtt fürjtojás

1. A majonézt a borral hígítjuk, a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, megborsozzuk, a citromlével ízesítjük.
2. A fagyasztott kagylót szobahőmérsékleten fölengedjük, majd pár pillanatra (éppen csak egy merítésre) forrásban lévő vízbe rakjuk. Lecsöpögtetjük – a konzervet elég csak lecsöpögtetni -, hűlni hagyjuk, a majonézes mártásba keverjük. Végül a metéltre vágott salátára púpozzuk, és főtt fürjtojással díszítjük.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 223 kcal • 7,0 g fehérje • 19,8 g zsír • 4,1 g szénhidrát • 0,0 g rost • 117 mg koleszterin