Majonézes fürjtojássaláta

Majonézes fürjtojássaláta
Hozzávalók:
24 főtt fürjtojás (lehet füstölt is), 8 evőkanál majonéz, 3 evőkanál tejföl, 3 evőkanál száraz fehérbor, 1 mokkáskanál mustár, 1 mokkáskanál porcukor, fél citrom leve, fél mokkáskanál őrölt fehér bors, só, 1 szép fej saláta

1. A fürjtojásokat megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A majonézt a tejföllel, a borral simára keverjük, a mustárral, a porcukorral és a citrom levével kellemesen pikánsra ízesítjük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk, végül a fél fürjtojásokat is beleforgatjuk.
2. A salátát leveleire bontva megmossuk, megszikkasztjuk, majd csíkokra vágjuk. Négy salátáskehely alján elosztjuk, és a majonézes fürjtojást ráhalmozzuk.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 403 kcal • 10,0 g fehérje • 39,1 g zsír • 2,6 g szénhidrát • 0,3 g rost • 500 mg koleszterin