Majonézes burgonyasaláta

Majonézes burgonyasaláta
Hozzávalók:
1 kg burgonya, só, 8-10 evőkanál majonéz (a fele tejföl is lehet), 1 evőkanál porcukor, 1 púpozott evőkanál mustár, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél citrom leve, 2 evőkanál 6%-os tárkonyos ételecet, fél csokor petrezselyem

1. A burgonyát enyhén sózott vízben, héjában megfőzzük, leszűrve hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és fölszeleteljük. A majonézt a porcukorral meg a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a citromlével, az ecettel hígítjuk és fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
2. A burgonyát beleforgatjuk, végül letakarva hűtőszekrényben érleljük néhány órán, de akár egy napon át. Karikákra vágott póréhagymával és virslivel is gazdagíthatjuk.

Jó tanács
– Még finomabb, ha először ecetes burgonyasalátát készítünk, amit leszűrünk, csak azután keverjük össze a majonézzel. Így a burgonya ízesebb, hiszen előre „pácolt”.
– A majonéz felét tejföllel is helyettesíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc + érlelés
Egy adag: 552 kcal • 7,2 g fehérje • 35,9 g zsír • 50,0 g szénhidrát • 5,0 g rost • 37 mg koleszterin