Magyaros sajtsaláta

Magyaros sajtsaláta
Hozzávalók:
fél szál póréhagyma (15 dkg), 2 zöldpaprika, fél kígyóuborka (15 dkg), 1 kiskanál só, 2 paradicsom, 30 dkg ementáli sajt, 2-3 dl tejföl, 1-1 kiskanál csípős- és csemege Piros Arany, őrölt fekete bors

1. A pórét megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk és mindezeket a kígyóuborkával együtt vékonyan fölszeleteljük vagy legyaluljuk. Megsózzuk, 10 percen át állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük.
2. A paradicsomokat – miután szárukat kimetszettük – cikkekre daraboljuk. A sajtot nem túl vékonyan fölszeleteljük, majd négyzetekre vágjuk.
3. A tejfölt a kétféle paprikakrémmel színezzük-ízesítjük, kissé megborsozzuk, és az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Ha kell, utánasózunk.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 395 kcal • 24,8 g fehérje • 28,3 g zsír • 10,2 g szénhidrát • 2,5 g rost • 100 mg koleszterin