Ínyenc szőlősaláta

Ínyenc szőlősaláta
Hozzávalók:
60 dkg nagy szemű piros szőlő, 1 közepes vöröshagyma, 1 csokor metélőhagyma, 1 csokor petrezselyem, késhegynyi só és őrölt fehér bors, 0,5 dl hidegen sajtolt napraforgó- vagy szőlőmagolaj, 1 evőkanál méz

1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd a szemeket kettévágjuk, magjaikat kiszedjük (egyszerűbb, ha mag nélküli szőlőt veszünk hozzá), majd egy tálba szórjuk.
2. A finomra vágott vöröshagymával, metélőhagymával és a petrezselyemmel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
3. Az olajat a mézzel simára dolgozzuk, a szőlősalátára locsoljuk, majd óvatosan (nehogy a szemek összetörjenek) összekeverjük. 1-2 órára letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Mindenképpen hidegen tálaljuk. Grillezett pecsenyék nagyszerű kiegészítője lehet.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, olívaolajjal készítse.

4 főre:
Elkészítési idő: fajtánként 15 perc + érlelés
Egy adag: 264 kcal • 1,8 g fehérje • 13,3 g zsír • 34,2 g szénhidrát • 3,0 g rost • 0 mg koleszterin