Hozzávalók:
fél csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj (olíva is lehet), 1 kicsi jégsaláta, 1 kígyóuborka, 4 paradicsom, 20 dkg sült (esetleg főtt) pulykamellfilé (csirkemellfilé is lehet), 15 dkg feta sajt, 3 dl natúr joghurt, só, őrölt fekete bors
1. A petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, mindkettőt az olajba keverjük.
2. A jégsalátát leveleire bontva megmossuk, lecsöpögtetjük, falatnyi darabokra tépkedjük. A kígyóuborkát 1-1,5 centis kockákra aprítjuk. A paradicsomot cikkekre (ha nagy lenne, inkább kockákra) vágjuk. A húst 1-1,5 centis kockákra daraboljuk, és ha a feta kemény, azt is így vágjuk fel. Ha puha, akkor majd a kész salátára kell morzsolni.
3. A salátát, a kígyóuborkát, a paradicsomot, a húst és a fetát (már ha kockákra vágtuk) összeforgatjuk, tányérra halmozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, először a joghurttal, azután a petrezselymes, fokhagymás olajjal locsoljuk meg.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 380 kcal