Fűszeres csicsókasaláta

Fűszeres csicsókasaláta
Hozzávalók:
40-50 dkg csicsóka, 1 kisebb vöröshagyma, 1 csemegeuborka, fél csokor petrezselyem, fél csokor metélőhagyma, fél csokor tárkonylevél, 1 evőkanál kapribogyó, 1 kiskanál méz, fél mokkáskanálnyi só, 1 evőkanál 6%-os tárkonyos ételecet, 1 dl (lehetőleg olíva-) olaj, késhegynyi őrölt fekete bors

1. A csicsókát alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A hagymát megtisztítjuk, és az uborkával együtt nagyon apró kockákra vágjuk. A petrezselymet, a metélőhagymát, a tárkonylevelet finomra aprítjuk, a kapribogyókból a nagyobbakat félbe-
vágjuk.
2. A mézet meg a sót a tárkonyecetben kiskanállal kevergetve feloldjuk. Apránként belecsurgatjuk az olajat, megborsozzuk, majd a salátához valókra öntjük, összeforgatjuk. Néhány órára hűtőszekrénybe állítjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + érlelés
Egy adag: 261 kcal • 5,0 g fehérje • 25,0 g zsír • 4,0 g szénhidrát • 2,5 g rost • 0 mg koleszterin