Franciasaláta


Hozzávalók:
50 dkg burgonya (tisztítva 40 dkg), só, 20-20 dkg friss vagy fagyasztott sárgarépa és zöldborsó (tisztítva mérve), 2 alma (20 dkg), 20 dkg ecetes uborka
a majonézes öntethez:
bő 3 evőkanál majonéz, bő 3 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1-1 kiskanál porcukor és mustár, 1 cikk citrom leve

1. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sózott vízben megfőzzük. A répát meg a borsót, ha frissek, megtisztítjuk, majd ugyancsak megfőzzük. Amikor a zöldségek roppanósra puhultak leszűrjük, hűlni hagyjuk.
2. A burgonyát hámozás után egycentis kockákra vágjuk, akárcsak a friss sárgarépát. Az almát meghámozzuk, félbehasítjuk, magházát kimetsszük, húsát a zöldségekhez hasonlóan földaraboljuk; az uborkát is fölkockázzuk.
3. A majonézes öntethez valókat simára keverjük, az előkészített hozzávalókkal összeforgatjuk. Folpackkal letakarjuk, hűtőszekrényben érleljük. Másnap megkóstoljuk, utánaízesítjük.

Jó tanács
– Letakarva, hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag (365 g): 367 kcal
100 g: 100,75 kcal
100 g (tejföl helyett görög joghurttal, cukor helyett steviával): 79,6 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.