Hozzávalók:
30 dkg sült vagy főtt csirkemellfilé, 30 dkg paradicsom, 10 dkg marinált paprika, 4 főtt tojás, 1 csomó újhagyma, 2 dl tejföl, 20 dkg nem túl sós juhtúró, őrölt színes bors, só
1. A csirkemellet fél kisujjnyi csíkokra vágjuk. A paradicsomot és a lecsöpögtetett marinált paprikát közepes kockákra vágjuk. Az újhagymát zöld szárával együtt nem túl vékonyan fölszeleteljük. A főtt tojást 8 cikkre daraboljuk.
2. A tejfölt a juhtúróval simára keverjük, 1-2 kanálnyit a paprika olajából is hozzáadunk, borssal ízesítjük, ha kell, megsózzuk.
3. A húst a paradicsommal, a hagymával, a paprikával és
a tojásokkal egy tálba tesszük, majd óvatos mozdulatokkal a juhtúrós mártással összeforgatjuk. Rövid időre letakarva a hűtőszekrénybe tesszük, hogy ízei összeérjenek.
4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 395 kcal