Currys tojássaláta

Currys tojássaláta
Hozzávalók:
8 főtt tojás 
2 héjában főtt burgonya, 
1 kisebb kígyóuborka, 
1 közepes fej lilahagyma, 
1 piros húsú kaliforniai paprika 


az öntethez
:
7-8 evőkanál majonéz, 
1 kis pohár (150 gramm) natúr joghurt, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, 1-2 mokkáskanál citromlé, 
1 evőkanál currypor, fél csokor petrezselyem

1. 
A főtt tojásokat és a főtt burgonyát meghámozzuk. Az előbbit karikákra, az utóbbit 2 centis kockákra vágjuk. Az uborkát a burgonyához hasonlóan daraboljuk. A hagymát félbevágva vékonyra szeleteljük, kicsit szétszedegetjük. A paprika húsát kis kockákra vágjuk.
2. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a curryport és a finomra vágott petrezselymet.
3. Az előkészített hozzávalókat óvatosan beleforgatjuk, és már tálalhatjuk is.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 385 kcal • fehérje: 30,6 gramm • zsír: 15,8 gramm • szénhidrát: 30,0 gramm • rost: 10,3 gramm • koleszterin: 134 milligramm