Caesar-saláta csirkével

Hozzávalók:
25 dkg csirkemellfilé, 2 szelet kenyér, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj a hús sütéséhez, só, őrölt fekete bors, 1 kisebb jégsaláta (készen kapható levelessaláta-keverék is lehet), 2 paradicsom, fél kígyóuborka, 2 főtt tojás, 1 apró vöröshagyma, 3 evőkanál fehérborecet, 1 kiskanál mustár, 1 mokkáskanál porcukor, 6 evőkanál olaj (olíva is lehet), 8 dkg reszelt parmezán sajt

1. A csirkemellfilét 2-3 vékony szeletre vágjuk, félretesszük. (Van olyan recept, amelyik szerint ekkor 2-3 evőkanál sötét szójaszósszal kell meglocsolni, és érlelni fél órán át.)
2. A kenyeret 1 centis kockákra vágjuk, széles serpenyőben, az olajon, rázogatva megpirítjuk, közben a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Félrehúzzuk.
3. A csirkemellet az olajon kb. 3 perc alatt megsütjük, közben kissé megsózzuk, megborsozzuk. Még melegen 1,5 centis kockákra vágjuk.
4. Közben a salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A paradicsomot, az uborkát és a főtt tojást karikákra vágjuk.
5. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fehérborecettel, a mustárral összekeverjük, egy kevés sóval, borssal, porcukorral ízesítjük és apránként hozzáadjuk az olajat is.
6. Az előkészített hozzávalókat négy tányéron elosztjuk, azaz mindegyikre salátát halmozunk, amire uborkát, paradicsomot és tojást rakunk. Az öntettel meglocsoljuk, a még meleg húst és kenyérkockákat rászórjuk, végül ráhintjük a parmezánt.
7. Van ahol római salátával készítik; de ismert változata az is, amikor fokhagymás majonézes (szardellás) öntettel locsolják meg, és kenyérkockák helyett pirított húsos szalonnát szórnak a tetejére.

Jó tanács
– Aki lisztérzékeny vagy alacsony szénhidráttartalmú diétát tart, kenyér nélkül készítse.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc + érlelés
Egy adag: 2395 kJ/573 kcal
31,0 g fehérje • 34,7 g zsír • 33,8 g szénhidrát • 2,5 g rost • 430 mg koleszterin

Könnyen elkészíthető.
Frissen finom igazán.
Egész évben készíthetjük.