Avokádós ráksaláta

Avokádós ráksaláta
Hozzávalók:
20 dkg tisztított, előfőzött (rózsaszínű), fagyasztott rákhús (konzerv is lehet), 2 dl fehérbor, 1 evőkanál konyak, 1 kis citrom, fél mokkáskanál só, késhegynyi őrölt fehér bors, 1 kisebb csokor kapor, 2 avokádó
a tálaláshoz:
ecetes torma, ketchup

1. A rákot szobahőmérsékleten fölengedjük, majd lecsöpögtetjük, és a bort meg a konyakot ráöntjük.
2. A citrom kifacsart levét rászűrjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük. Néhány órán át így pácoljuk.
3. Az avokádókat félbevágjuk, majd miután magjukat kiemeltük, meghámozzuk, és vékonyan fölszeletelve személyenként egy felet tányérra rakunk.
4. A lecsöpögtetett rákot ráhalmozzuk. Pirítóst és ecetes tormával ízesített ketchupot kínálunk hozzá.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, cukor néküli ketchuppal ízesítse.
– Nagyon könnyen elkészíthető.
– A pácolt rák letakarva hűtőszekrényben 2 napig eláll.
– Tálalni azonban frissen kell, mert az avokádó könnyen barnul.
– Egész évben készíthető.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + fölengedés + pácolás
Egy adag: 1204 kJ/ 288 kcal 10,5 g fehérje • 26,5 g zsír • 1,9 g szénhidrát • 3,3 g rost • 100 mg koleszterin