Almás, sajtos hagymasaláta

Almás, sajtos hagymasaláta
Hozzávalók:
40 dkg lilahagyma, 1 mokkáskanál só, 25 dkg zsíros kemény sajt (lehetőleg többféle), 40 dkg alma, 1 citrom, 6 evőkanál majonéz, 2 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 mokkáskanál porcukor, fél csokor metélőhagyma

1. A lilahagymát megtisztítjuk, egycentis kockákra vágjuk, és enyhén besózva 10 percre félretesszük. A sajtot és a meghámozott, kicsumázott almát a hagymához hasonlóan földaraboljuk. Az almára azonnal citromlevet csepegtetünk, nehogy megbarnuljon.
2. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral és a porcukorral ízesítjük, majd az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. A fölaprított metélőhagymával fűszerezzük. Letakarva, rövid ideig hűtőszekrényben érleljük.

Jó tanács
– A salátát présen áttört fokhagymával meg reszelt márványsajttal is gazdagíthatjuk. Ezeket először
a majonézzel kell simára keverni.
– Lilahagyma helyett 1 szép szál póréhagymával is készíthetjük.
– Metélőhagyma helyett fölaprított petrezselyemmel is fűszerezhetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 584 kcal