Almás, sajtos körtesaláta

Almás, sajtos körtesaláta
Hozzávalók:
2-2 szép körte és alma, 15 dkg trappista sajt,
2 főtt tojás, 5 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl,
1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál só, csipetnyi őrölt fehér bors, 1 kiskanál porcukor, 1 kiskanál mustár

1. A körtéket meghámozzuk, félbevágva magházukat kimetsszük, majd a szintén kicsumázott almákkal (előtte ezeket is meghámozhatjuk) meg a sajttal együtt egycentis kockákra vágjuk. A főtt tojásokat csíkokra metéljük, amit úgy a legegyszerűbb, ha a tojásszeletelővel először karikákra szeljük, majd megfordítjuk, és még egyszer fölvágjuk.
2. A majonézt a tejföllel simára keverjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, a porcukorral és a mustárral ízesítjük. Az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 1530kJ/366 kcal
12,3 g fehérje • 25,1 g zsír • 22,6 g szénhidrát • 5,2 g rost • 92 mg koleszterin

Nagyon könnyen elkészíthető.
Frissentartó fóliával letakarva hűtőszekrényben 4 napig eláll. Egész évben készíthető.