Szegedi haltepertő

Szegedi haltepertő
Hozzávalók:
70 dkg pontyfilé (lehet harcsa, fogas vagy tengeri hal is), só, őrölt fekete bors, jóféle pirospaprika, 5 evőkanál finomliszt
a sütéshez:
bő olaj

1. A ponytfilé bőrét lehúzzuk, a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, azután húsát sűrűn beirdaljuk és 2,5-3 centis kockákra vágjuk. Az lenne a legjobb, ha több halfilénk lenne, és csak az alsó, szálkamentes részüket használnánk. Ezért is készülhet harcsából, fogasból, mert ezekben nincs szálka.
2. Ezután 1 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és 1 csapott kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át – de még jobb, ha egész éjjel – pácoljuk, hogy a fűszerek jól átjárják.
3. A lisztet 1 mokkáskanál borssal és fél kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Bő, közepesen forró olajban 5-6 perc alatt pirosasra, ropogósra sütjük, végül konyhai papirtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
4. Langyosan vagy hidegen, fölszeletelt paprika, paradicsom és lilahagyma, no meg puha kenyér kíséretében tálaljuk, de adhatunk hozzá rántott hagymakarikákat is.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Egy adag: 402 kcal