Lazacrózsa

Lazacrózsa
Hozzávalók
20 dkg szeletelt füstölt lazac (fagyasztva kapható), 2 csokor kapor, 1 kígyóuborka
a díszítéshez:
salátalevél (pl. lollo rosso, radicchio stb.), paradicsom, citrom (lehet zöld citrom is)

1. A lazacszeleteket, miután szobahőmérsékleten kissé felengednek – ez kb. 1 óra –, óvatosan egymásra fektetjük.
2. A kaprot, melyből 2-3 levélkét félreteszünk a díszítéshez, fölaprítjuk, majd az egymásra fektetett lazacszeletek egyik hosszanti szélét kb. fél centi vastagon belemártjuk. A kapros szélű lazacszeleteket kettesével a keskenyebb végüknél összeillesztjük, majd óvatosan föltekerjük úgy, hogy szép rózsa formája legyen.
3. Az uborka héját hámozó-késsel vékonyan lehántjuk. A 2-3 centi széles héjból adagonként 3 vékony csíkot – ezekből lesz a rózsacsokor szára –, és 6 levelet vágunk ki. A szárakat szépen tányérra fektetjük, a levélkéket mellé illesztjük, a lazacrózsákat – tányéronként hármat-hármat – a szárak végére állítjuk. A rózsák alját salátacsokrétával, paradicsommal, citrommal és kaporlevéllel díszítjük.
Friss pirítós illik hozzá.

Jó tanács
– Készíthetünk mellé mustármártást is. Ehjhez 10 deka dijoni magos mustárt 6 evőkanál zamatos vörösborral összekeverünk, és ezt kínáljuk külön a lazachoz.
A lazacrózsákat tálalhatjuk úgy is, hogy francia salátát simítunk egy szép, kerek, lapos tálra, és a rózsákkal körberakjuk, földíszítjük és friss pirítóst kínálunk hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 219 kcal