Hozzávalók:
1 kisebb vöröshagyma, 1 csemegeuborka, fél csokor petrezselyem, fél csokor metélőhagyma, néhány tárkonylevél, 1 evőkanál kapribogyó, 1 kiskanál porcukor, fél mokkáskanál só, 1 evőkanál tárkonyecet, fél citrom leve, 1 dl olívaolaj, késhegynyi őrölt fekete bors, 40 dkg nagyon friss vagy fagyasztott kagylóhús (lehet konzerv is)
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, akárcsak az uborkát, a petrezselymet, a metélőhagymát, a tárkonylevelet meg a kapribogyót. A porcukrot a sóval együtt föloldjuk az ecet és a citromlé keverékében. Az olívaolajat beledolgozzuk, megborsozzuk, a fölaprított hoz-závalókat beleforgatjuk.
2. A kagylót ha fagyasztott, szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. Az ízes öntetet hozzáadjuk, 2-3 órán át érleljük, így lesz igazi az íze. Forró pirítóssal tálaljuk.
Jó tanács
– A vinaigrette-mártásba fél-fél cső apró kockákra vágott színes (narancs, piros, zöld) paprikát is keverhetünk.
– Kagyló helyett fagyasztott rákkal vagy tenger gyümölcsei keverékkel is készíthetjük.
– Aki paleo életmódot folytat, porított nyírfacukorral édesítse.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + érlelés
Egy adag: 420 kcal