Húsvéti sonkapástétom

Húsvéti sonkapástétom
Hozzávalók
60 dkg főtt, füstölt hús (lehetőleg nem túl zsíros), 37,5 dkg (3 doboz) natúr sajtkrém, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csapott kiskanál majoránna, 2 dkg zselatinpor, 1,5 dl víz, 10 főtt fürjtojás

1. A húst ledaráljuk. (Célszerű a végén egy kevés kenyeret is tenni a darálóba, hogy ne maradjon benne hús.) Utána a sajtkrémmel összedolgozzuk, a borssal és a majoránnával fűszerezzük.
2. A zselatint 1,5 deci hideg vízben 2-3 percig áztatjuk, majd épp csak addig melegítjük, míg föl nem oldódik, de forralni nem kell. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, majd megtöltjük vízzel, amit néhány perc múlva kiöntünk. Ez azért kell, hogy a fólia teljesen a formába simuljon. A zselatint a húsos masszához keverjük, és a felét a formába simítjuk. A főtt, tisztított tojásokat hosszában a közepébe nyomkodjuk. A maradék húsos masszát elsimítjuk rajta, végül hűtőszekrényben kocsonyásodni hagyjuk. Vágódeszkára borítva, fölszeletelve tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + dermesztés
Egy adag: 304 kcal