Hamis libamájpástétom

Hamis libamájpástétom
Hozzávalók:
1 kg pecsenyeliba-, kacsa- vagy csirkemáj, tej az áztatáshoz, 1 dl zsíros tejszín, 3 tojás, 0,3 dl konyak, 0,3 dl vörösbor, só, őrölt fehér bors, 1 csapott kiskanál pástétomfűszer-keverék, 10-12 dkg vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)

1. A májat tejbe áztatjuk, és letakarva egy napra hűtőszekrénybe tesszük. Közben a tejet többször lecseréljük rajta, hogy a máj minél jobban kifehéredjen.
2. Ezután ledaráljuk, majd a tejszínnel meg a tojással turmixoljuk. A konyakkal és a borral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fűszerkeveréket hozzáadjuk.
3. A szalonnával egy püspökkenyérformát vagy két kisebb formát kibélelünk úgy, hogy az kissé kilógjon belőle. A májas masszával megtöltjük, a szalonnát ráhajtjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 55 percen át – a kisebbeket 30 percen át – sütjük.
4. Amikor kihűlt, a formából vágódeszkára borítjuk, fölszeleteljük, és valamilyen pikáns lekvárral és forró pirítóssal kínáljuk.

8 főre
Elkészítési idő: 2 óra  + a máj áztatása 35 perc + hűtés
Egy adag: 393 kcal • 31,2 g fehérje • 27,0 g zsír • 6,1 g szénhidrát • 0,0 g rost • 800 mg koleszterin
.