Füstölt lazac tejszínes tormával

Füstölt lazac tejszínes tormával
Hozzávalók
4 közepes burgonya, só, 20 dkg vékony szelet füstölt lazac, 8 evőkanál tejszínhabos torma, 1 citrom

1. A burgonyát megmossuk, sóval bélelt tepsire rakjuk, és közepesen forró sütőben kb. 50 perc alatt héjában megsütjük.
2. A lazacot kicsomagoljuk, tányérra rakjuk. A forró burgonyát, a tetejét keresztben behasítva mellé tesszük. A tejszínhabos tormát külön kínáljuk hozzá. Citrommal díszítve adjuk asztalra. Burgonya helyett forró pirítóssal is fogyaszthatjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 10 perc + a burgonya sütése
Egy adag: 283 kcal • 18,0 g fehérje • 12,0 g zsír • 25,7 g szénhidrát • 2,5 g rost • 44 mg koleszterin