Zöldborsós szűzérmék

Zöldborsós szűzérmék

Zöldborsós szűzérmék


Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye, 1,5 kiskanál só, 1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors és kristálycukor, 4 evőkanál olaj, 2 dkg vaj, 40 dkg frissen kifejtett zöldborsó (idényen kívül fagyasztott is lehet), 1 nagy csokor petrezselyem

1. A szűzpecsenyét megtisztítjuk, azaz a tetején végighúzódó vékony fehér hártyáját lefejtjük. Ezután ujjnyi érmékre vágjuk, kissé kiverjük, széleit beirdaljuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon.
2. Kb. 1 kiskanál sóval, a borssal és a cukorral behintjük, majd a forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük, lecsöpögtetjük és félretesszük.
3. A vajat visszamaradó zsírjába dobjuk, és amint fölolvadt, a borsót beleöntjük. Enyhén megsózzuk – egy kevés cukrot is szórhatunk rá –, és lefödve, kis lángon, saját levében kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Közben, ha szükséges, egy kevés vizet is önthetünk alá, nehogy odakapjon.
4. Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és az elősütött húsokat belerakjuk, hogy jól átforrósodjanak, de különösebben párolni már nem kell.
5. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, sertés vagy libazsírral főzze és a párolt rizs helyett dupla mennyiségű borsót tegyen bele.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag (köret nélkül): 502 kcal