Vasi pecsenye


Hozzávalók:
4 nagyobb szelet (egyenként kb. 15 dkg) kicsontozott sertéstarja, 8 gerezd fokhagyma, tej a hús áztatásához, kb. 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, 8 dkg finomliszt
a sütéshez: olaj

1. A sertéstarját kissé kiverjük, és a szeletek szélét meg inas részeit bevagdossuk, nehogy a hús sütés közben összeugorjon. 5 gerezd zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, szorosan tálba rakjuk, majd annyi tejjel öntjük le, amennyi ellepi (a tej a szeletek közé is folyjon be).
2. Letakarva hűtőszekrényben néhány órán vagy egy éjszakán át pácoljuk. Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk, és borssal meg pirospaprikával fűszerezett lisztbe forgatjuk.
3. Egy serpenyőben, 7-8 evőkanál megforrósított olajban – akkor elég forró, ha egy pici fűszeres lisztet beleszórunk, és sercegve sülni kezd – oldalanként kb. 3-3 perc alatt szép pirosra sütjük, végül jól lecsöpögtetjük. Petrezselymes burgonya és saláta illik hozzá. A maradék fokhagymát présen átnyomjuk, és akinek úgy tetszik, saját kész pecsenyéjére még kenhet belőle.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc + pácolás
Egy adag átlag (köret nélkül): 605 kcal • 30,2 g fehérje • 43,6 g zsír • 22,8 g szénhidrát • 0,1 g rost • 108 mg koleszterin